EKI

lapinporokoira uros

FI MVA

Tuulenkuun Erätuulenkuiske " Eki"

 s. 10.4.2003

i. Kivimannun Kurjenmiekka

 e. FIN & S MVA Saaga

lonkat: A/A

kyynärät: 0-0

polvet: 0-0

silmät: 7/04 OK, 10/05 HC?, 12/05 OK, 12/06 OK, 1/08 O, 8/09 OK, 9/10 OK, 9/11 OK

prcd-PRA: A, terve

kasv. Salme Mujunen, kennel Tuulenkuun

om. Irina Jylhä, Raahe

Eki KoiraNetissä

Ekin näyttelyarvostelut

MEJÄ

Ekin jälkikasvu

 

Eki - unelma lapinporokoirasta toteutui! Eki tuli taloon toukokuussa 2003. Pieni karvapallero valloitti kaikkien sydämet siihen paikkaan.

Eki on mainio tyyppi, mun käteen täydellinen. Kuin ihmisen mieli. Kiltti, avoin, ihmisrakas. Aina valmis toimintaan ( nokka pillittää jos ei tapahdu mitään), taistelutahtoinen, näin vanhemmiten helposti motivoitavissa. Vahtii ja riistavietti löytyy. Ei säiky eikä arastele asioita, ei muistele pahalla. Lasten kanssa parasta A-luokkaa. Urosten kanssa pärjää, jos riitaa ei haasteta ( onnistuu hirvenpyynti ja kimppalenkit leppoisassa herraseurassa). Laukausvarma.

Kesällä 2007 tein Ekille ensimmäiset verijäljet ja parin vuoden breikin jälkeen aloitettiin harrastus uudestaan. Kaudella 2009 Eki siirtyi kilpailemaan MEJÄn voittajaluokkaan, josta tulosta VOI3 verran. Sulaa maata odotellessa :)

Ekillä on yksi pentue, syntynyt 23.12.2005, kasvattaja Karin Illerström Jokkmokkista, Ruotsista. Pentueen emä on Tjakke's Myra.

Eki asuu nykyään vanhempieni luona. Putin kanssa välit menivät riitaisiksi, jatkuvan kyräilyn, tappeluiden ja stressin välttämiseksi elelevät jatkossa eri talouksissa.

Kesäkuussa 2013 Ekin selkä kuvattiin epävirallisesti, yksi silloittuma löytyi viimeisen lannenikaman ja ristinikaman välissä (L7-S1).

Eki ei ole käytettävissä jalostukseen.